+36 30 250 3298 | +36 1 783 7723 | info@caleid.com | H-P: 7:30-16:00, Sz-V: Zárva |

Vadriasztó prizma

VAD FIGYELMEZTETŐ REFLEKTOR

Balesetmegelőzés emberek és állatok esetében

Évente több mint 200 000 szarvas és vaddisznó ütközik járművekkel. Az emberek rendszeresen megsérülnek, sajnos ez a helyzet újra és újra halálhoz is vezethet. 

A közeledő jármű fényszórója fényes, optikai figyelmeztető kerítést generál az új Wild figyelmeztető reflektorban, amely 90º-ban középen van levezetve és sugárzóan szétterül. A vadállatot már messze az utca előtt megzavarják a fényreflexek, és a fénysugárral szemben menekül.

A vad biztonságosan át tud kelni az úton, ha egyetlen jármű sem halad el az úton.

A Plastimat Wild figyelmeztető reflektor nem úgy veri vissza a fényt, mint a többi közönséges vezetőoszlop reflektor, vagy mint egy reflexfilm, hanem pontosan egy fénysugarat vezet 90°-os szögben az úttesthez képest. Ez a fénysugár természetesen radikálisan kitágul, és így optikai figyelmeztető kerítést hoz létre, amely az utca átkelésétől időben figyelmezteti a vadállatot. A járművek változó fénye miatt folyamatosan változó optikai figyelmeztető kerítés jön létre, amely a vadállatot bámulásra vagy visszaszökésre készteti a terepre.

  

A vad figyelmeztető fényvisszaverőknek figyelmeztetniük kell az úton közeledő állatot, hogy megállítsák.

Ehhez szükséges, hogy a járművek lámpáit intenzíven tereljék a terep irányába. A szarvasok és a vaddisznók változatlanul mozgékonyak, különösen a fekete nagyok, amelyek állítólag nem látnak túl jól.

Ezért nagy fényreflexeket kell küldeni a terepre. A vezető autók ekkor fényreflexeket váltanak ki, amelyekre az állat reagál. Természetesen minden fehér fényben minden szín van, és a fehérnek van a lehető legmagasabb fényintenzitása és ezáltal hatása is.

Minden színbeállítás, legyen az piros vagy kék, jelentősen csökkenti a kibocsátott fény intenzitását. Az ellenkező vélemény most félrevezető. A „kék rémszín” állítása sem igaz, még akkor sem, ha az állat közvetlenül az utcán van. Nem figyelhető meg, hogy pl. a kagylók kerülik a kék csillagfürtöt, vagy nem szívesen étkeznek benne. Bowler még, amint itt idézzük, "a mérgező kék gyűszű virágait gyógyszernek veszi". És ez csak tipp: Bár a kék szín a versenytársak marketing nyilatkozata szerint a természetben nem fordul elő.

  • Könnyű felszerelés a vezetőre a mellékelt csavarokkal
  • Nincs vakító veszély, a fényszóró fénye a terepre terelődik
  • Ellenáll a só és víz korróziójának
  • A több kilométeres útfelszerelést azért érdemes megtenni, hogy elkerüljük a vadbaleseteket