+36 30 250 3298 | +36 1 783 7723 | info@caleid.com | H-P: 7:30-16:00, Sz-V: Zárva |

Színek és jelentések: közlekedési tábla minden projektre

Az infrastruktúra fejlesztése és karbantartása kulcsfontosságú feladat a közlekedésbiztonság szempontjából. A különféle táblák kiemelt szerepet kapnak ebben, hiszen ezek hordozzák magukon a közlekedők számára szükséges információkat és utasításokat. De vajon miért éppen azokat a színeket használjuk a táblákon, amelyeket nap mint nap láthatunk? A következőkben részletesen bemutatjuk a legfontosabb színek jelentését és használatuk okait.

Piros: veszély és tiltás

A piros szín dominanciája a közlekedési táblák világában nem véletlen, ez a szín evolúciós örökségünk miatt azonnali figyelmet követel magának és gyors cselekvésre ösztönöz. Az emberi agy a piros színt automatikusan a veszéllyel társítja, ami rendkívül hasznos a közlekedésben, a stop táblák egyéb tiltó táblák mind ezt a pszichológiai hatást használják ki. A piros szín használatának fő oka tehát a veszély jelzése és a tiltás kommunikálása.

Sárga: figyelmeztetés

A sárga a figyelmeztetés eszköze. Ezt a színt ideiglenes veszélyekre vagy különleges körülményekre való felhívásra használjuk a közlekedésben. A sárga élénksége miatt könnyen észrevehető, de nem olyan riasztó, mint a piros, így ideális átmeneti figyelmeztetésekhez. Az útépítési és karbantartási munkálatok jelzése például során nélkülözhetetlenek a sárga figyelmeztető táblák, hogy biztonságossá tegyük a munkaterületeket.

Kék: információ és útbaigazítás

Az előzőektől eltérően a kék szín információs és útbaigazító szerepet tölt be. A kéknek megvan az a kettős tulajdonsága, hogy nem vonja el túlzottan a sofőrök figyelmét, ugyanakkor a fehérrel párosítva kellően kontrasztos ahhoz, hogy az információk jól láthatóak legyenek egy ilyen színű közlekedési táblán. Városfejlesztési projekteknél különösen fontos lehet a kék táblák elhelyezése a tájékozódás megkönnyítése érdekében.

Zöld: szabad út

A zöld általában a biztonságot és a szabad utat jelzi a közlekedésben, autópályákon és főutakon gyakran találkozhatunk ilyen szín útirányjelző táblákkal. A zöld szín nyugtató hatása miatt különösen alkalmas hosszú távú iránymutatásra. Nagyobb infrastrukturális fejlesztéseknél, új útvonalak kialakításánál vagy meglévő úthálózatok modernizálásánál elengedhetetlen a megfelelő zöld irányjelző táblák telepítése.

De hol találja meg a megfelelő táblát?

Önkormányzatok, útkezelő szervezetek és infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó vállalatok számára kulcsfontosságú a megfelelő közlekedési táblák beszerzése. Webáruházunk széles választékban kínál minden típusú és színű közlekedési táblát, a legújabb szabványoknak és minőségi követelményeknek megfelelően. Kínálatunkban megtalálhatók a minden igényt kielégítő horganyzott és az egyszerűbb, PVC változatok is.

Nagyobb projektek esetén akár egyedi gyártást is vállalunk. Szakértő csapatunk segít a megfelelő táblatípusok kiválasztásában, figyelembe véve az adott projekt speciális igényeit és a helyi szabályozásokat. Ne feledje, hogy a közlekedésbiztonság és a hatékony forgalomirányítás alapvető fontosságú minden közösség számára. A megfelelő táblák beszerzésével és stratégiai elhelyezésével jelentősen csökkenthető a balesetek kockázata.

Cégünk elkötelezett amellett, hogy partnereink számára a legjobb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsa. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy segítsen megtalálni az optimális megoldást minden igényre, legyen szó kisebb felújításról vagy akár egy komplex városi infrastruktúra-fejlesztési projektről. Nézzen szét kínálatunkban és lépjen velünk kapcsolatba, ha úgy érzi, jól jönne egy kis szakmai segítség!

info@caleid.com